5 alimente pe care ni le recomanda nutritionistii

Daca ti-ai pus vreodata intrebarea care sunt alimentele esentiale, pe care orice nutritionist le recomanda, iata o lista cu 5 dintre aceste alimente:

1. Oua

Proteinele sunt esentiale pentru formarea, intretinerea si repararea tesuturilor corpului. Proteinele se regasesc in mai multe alimente, insa oualele sunt o sursa completa si contin toti aminoacizii esentiali.

2. Quinoa

Bogata in fibre, quinoa contine proteine de cea mai buna calitate si foarte mult calciu. Cel mai simplu mod de a consuma quinoa este acela de a inlocui orezul cu aceasta, in orice reteta.

3. Legume cu frunze verzi

Spanacul reprezinta o sursa bogata de antioxidanti, vitamina A si Calciu. In plus, legumele cu frunze verzi reprezinta o importanta sursa de omega 3, calciu, fier, magneziu si vitaminele B, C si E. 

4. Afine

Afinele sunt unele dintre cele mai importante surse de antixidanti si au un continut ridicat de vitamina A. Alaturi de cerealele de dimineata, afinele ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejeaza creierul de stres si reduc colesterolul.

5. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este foarte bun pentru gatit deoarece compozitia lui ramane neschimbata la temperaturi ridicate. In plus, studiile arata ca uleiul de cocos are efecte puternice asupra sanatatii creierului si imbunatateste imunitatea.