5 alimente pe care ni le recomanda nutritionistii

Daca ti-ai pus vreodata intrebarea care sunt alimentele esentiale pe care orice nutritionist le recomanda, iata o lista cu 5 dintre aceste alimente:

1. Oua

Proteinele sunt esentiale pentru formarea, intretinerea si repararea tesuturilor corpului. Proteinele se regasesc in mai multe alimente, insa oualele sunt o sursa completa si contin toti aminoacizii esentiali.

2. Quinoa

Bogata in fibre, quinoa contine proteine de cea mai buna calitate si foarte mult calciu. Cel mai simplu mod de a consuma quinoa este acela de a inlocui orezul cu aceasta, in orice reteta.

3. Legume cu frunze verzi

Spanacul reprezinta o sursa bogata de antioxidanti, vitamina A si Calciu. In plus, legumele cu frunze verzi reprezintă o importanta sursa de omega 3, calciu, fier, magneziu şi vitaminele B, C si E. 

4. Afine

Afinele sunt unele dintre cele mai importante surse de antixidanti si au un continut ridicat de vitamina A. Alaturi de cerealele de dimineata, afinele ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejează creierul de stres si reduc colesterolul.

5. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este foarte bun pentru gătit deoarece compoziţia lui rămâne neschimbată la temperaturi ridicate. În plus, studiile arată că uleiul de cocos are efecte puternice asupra sănatatii creierului şi îmbunătăţeşte imunitatea. Uleiul de nuca de cocos este un ingredient des intalnit in componenta produselor cosmetice datorită efect antibacterial, şi hidratant asupra pielii. Toate astea fără să punem la socoteală mirosul său incredibil!