6 Alimente care te pot ajuta in lupta cu astenia de primavara

6 Alimente care te pot ajuta in lupta cu astenia de primavara

Astenia de primavara poate afecta orice persoana, indiferent de varsta sau sex. Odata cu inceperea sezonului cald se restimte o stare de oboseala generala si o lipsa de concentrare. Nutritionistii recomanda adoptarea unui regim alimentar cu un continut in vitaminele A, C si B, care pot combate simptomele asteniei.

Iata care sunt, in opinia specialistilor, alimentele pe care trebui sa le consumam in acest sezon: 

Verdeturile (spanac, leurda, loboda, urzici si salata verde) combat starile de nervozitate si slabiciune din intreg corp. Verdeturile contin fier de care organismul are mare nevoie, mai ales in aceasta perioada.  Spanacul, leurda, loboda, urzicile si salata verde pot fi consumate la orice masa, in salate sau in diverse preparate.

Un alt simptom al asteniei de primavara, stresul, poate fi combatut cu poate fi combatut prin folosire unor condimente precum rozmarin, turmeric, busuioc. Aceste condimente poti fi adaugate ori de cate prepararam anumite alimente.

Ceaiurile din plante medicinale au efecte tonice si energizante (sunatoarea, catina, macese, papadia si codita soricelului).

Spirulina este fara dar si poate o sursa bogata de proteine si contine o paleta larga de nutrienti. Spirulina este un supliment alimentar ecologic pur si are peste 50 de principii bioactive. De asemenea, spirulina intervine in reglarea tuturor functiilor organismului.

Nucile contin acizi grasi Omega 3, grasimi sanatoase pentru organism si pot contracara starea de oboseala. Ba mai mult, pot amelior simptomele de anxietate usoara.

Ciocolata neagra incurajeaza productia de serotonina din creier, imbunatateste starea de spirit si reduce starea de oboseala.

Datorită nivelului ridicat de zaharuri naturale pe care il contine, sfecla rosie este alimentul perfect pentru recapatarea vitalitatii. Vitaminele pe care le contine sfecla sunt A, B, C, E.

Astenia de primavara poate fi prevenita cu o alimentatie variata, care sa contina si fructe si legume de sezon. In felul acesta, putem avea garantia ca ne asiguram aportul de vitamine si de nutrienti atat de necesari.