Beneficiile pentru sanatate ale fructului de avocado

Beneficiile pentru sanatate ale fructului de avocado

De la topping-uri, la deserturi si smoothy-uri, versatilul fruct de avocado este adesea promovat ca fiind un aliment sanatos. Afla lucruri interesante despre proprietatile nutritive ale fructului de avocado.

Popularitatea fructului de avocado se datoreaza texturii sale bogate, cremoase si catifelate. Fructul de avocado sau Persea Americana este un fruct care apartine familiei Lauraceae, familie din care fac parte atat scortisoara cat si dafinul. Exista zeci de soiuri de avocado care variază ca marime, culoare si textura. Toate soiurile sunt originare din climatele tropicale.

Diferite soiuri

_____________________________________________________________________________

Soiurile Hass si Fuerte sunt cele mai vandute varietati de avocado din Marea Britanie. Avocado Hass este originar din Guatemala si are coaja mai groasa, de un maro/purpuriu inchis, cu textura inegala si mai dura la atingere. Avocado Hass are forma ovala.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Piramida_alimentatie_sanatoase-300x272.jpg
Avocado Hass

Spre deosebire de acesta, avocado Fuerte, originar din Mexico, are coaja subtire, fina, de un verde lucios. Contine o cantitate mai mica de ulei, ceea ce il face mai putin cremos. Coaja subtire a fructului de avocado Fuerte nu este atat de robusta. Din acest motiv, este adesea cules inainte de coacere, pentru a nu fi astfel zdrobit in timpul transportarii. In consecinta, avocadourile Fuerte necesita o perioada mai indelungata pentru coacere. Uneori, insa, nu se coc deloc. Ceea ce inseamna ca avocadourile Hass sunt adesea alegerea cea mai buna.

Avocado Fuerte

Istoric

_________________________________________________________________________________

Fructul de avocado este originar din America Centrala si de Sud, si a ajuns in Marea Britanie abia la mijlocul anilor 1900. In prezent este cultivat si comercializat in SUA, Caraibe, Mexic, Brazilia, Israel si Australia.

Beneficii nutritive

___________________________________________________________________________________

Fructele de avocado constituie o sursa excelenta de grasimi mononesaturate si vitamina E. Cu toate acestea, fructele de avocado sunt bogate in calorii, datorita continutului ridicat de grasimi. O jumatate de avocado reprezinta o portie din cele 5 (fructe) pe zi pe care trebuie sa le consumam, iar cei care isi monitorizeaza greutatea trebuie sa limiteze consumul de avocado la doar doua pe saptamana, suplimentand cu portii de fructe si legume cu un aport caloric mai scazut.

Fructele de avocado au un continut de fibre solubile mai ridicat decat alte fructe si sunt bogate in minerale esentiale precum fier, cupru si potasiu si constituie o sursa excelenta de vitamina B si folat.

100g de avocado contin aproximativ 19g de grasime, din care 12g sunt grasimi mononesaturate (doar 4g de grasimi saturate).

Beneficii pentru sanatate

Sfaturile profesionalistilor referitor la tipurile de grasimi pe care ar trebui sa le consumam pentru o dieta sanatoasa sunt in continua schimbare. In prezent, ni se recomanda sa optam pentru grasimile nesaturate, cum ar fi cele mononesaturate (pe care le gasim in fructele de avocado), deoarece sunt mai benefice pentru sanatatea inimii decat cele saturate.

Cercetarile sugereaza faptul ca grasimile mononesaturate contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare si scad tensiunea arteriala. Uleiul de avocado este bogat in acid oleic si acid linoleic. Este recomandat ca parte a unei diete echilibrate.

Nu exista nici un dubiu cu privire la faptul ca fructele de avocado au un continut caloric mai ridicat decat alte fructe si legume. Cu toate acestea, pe masura ce cercetarile din domeniu au avansat, fructul de avocado a fost declarat ca fiind un bun exemplu de aliment bogat in nutrienti si, deci, extrem de hranitor.

Pe langa beneficiile mai sus mentionate, trebuie adaugat faptul ca fructele de avocado constituie o sursa bogata de vitamina E.

Cum se alege si pastreaza avocado

_____________________________________________________________________________

Avocado este numai bun de mancat atunci cand este perfect copt. Pentru a avea un avocado perfect copt, lasati-l la temperatura camerei chiar si o saptamana, timp in care il veti atinge usor, din cand in cand (pentru a vedea daca este copt). Atunci cand sunt coapte, fructele de avocado sunt usor moi la atingere.

Un avocado tare se va coace daca va fi tinut intr-o punga de hartie cateva zile, sau va fi pus langa o banana, in cosul de fructe. Fructele de avocado nu trebuie puse in frigider inainte de a se coace. O data taiat, puteti stoarce zeama de lamaie pe pulpa acestuia, pentru a-l impiedica sa se oxideze.

Idei

_________________________________________________________________________________

Nu este nevoie sa fii inventiv cand vine vorba de avocado. Sunt cel mai gustoase consumate in salate, sau pasate, pentru a obtine deliciosul guacamole.