Bio, eco, organic, care este diferenta?

Bio, eco si organic. Te-ai intrebat vreodata care este diferenta intre acesti termeni? Pe cat de dificil, pe atat de simplu este raspunsul: nu este absolut nicio diferenta.

In esenta, toti acesti termeni definesc produsele realizate fara utilizarea unor substante chimice si fara interventii genetice.

Mai concret, pe intreg procesul de productie a unui produs, incepand de la cultivarea materiei prime si pana la finalizarea procesului de productie, rezultand produsul finit, s-au folosit doar substante naturale. De cele mai multe ori, cele 3 denumiri ofera un plus de valoare si incredere produsului pe a carui eticheta se regasesc.

Denumirea este data in functie de zona geografica unde a fost efectuata certificarea produsului.

In Italia, Ungaria, Romania termenul folosit este bio. In Romania, pe sigla de certificare scrie „Agricultura Ecologica” , cu prescurtarea „ae”.

In tarile din Europa de Vest, se foloseste termenul de eco.

Termenul organic il gasim la produsele agroalimentare din tarile anglo-saxone (exemplu: Marea Britanie, SUA, Canada, Australia).