Ce punem in farfurie

Ce punem in farfurie si de ce?

Ce punem in farfurie si de ce? E o întrebare pe care ar trebui sa ne-o punem, din mai multe considerente.

În copilărie abia așteptam vara pentru a ne putea bucura de vacanțele petrecute la țară, în mijlocul naturii, cu picioarele goale prin frunzăriș… Zilele păreau mai lungi, și în ciuda treburilor din gospodăriei rar ne prindea oboseala, iar cuvântul plictis nu exista în vocabularul nostru.

Acum timpul se scurge făcând planuri, fixând deadline-uri, alergând dintr-un loc în altul… Iar consecințele unui astfel de mod de viată nu întârzie sa apară.

Obiceiuri tot mai nesănătoase

Sub această presiune continuă am dobândit obiceiuri din ce în ce mai nesănătoase. Iar o problema care acaparează tot mai mult atenția publicului este cea legată de tulburările de alimentație.

Dacă mult timp s-a vorbit despre bulimie, anorexie, acum aceste tulburări au devenit din ce în ce mai diverse și mai întâlnite.

Medicii trag un semnal de alarma cu privire la ceea ce punem în farfurie și ne îndeamnă la moderație.

Mai puțină cantitate …

Ceea ce consumam azi nu se compară cu ceea ce puneau bunicii noștri în farfurie. Gustul legumelor și al fructelor de atunci se datora unei agriculturi mai blânde fără atâtea chimicale.

Sursă foto: Stockfresh

În ce privește cantitatea, ce punem în farfurie nu trebuie să depășească mărimea unei palme. Regula de 3 mese pe zi cu două gustări nu trebuie ignorată, aceasta împiedicând apariția senzației de foame.

și mai multă calitate

Consumul a cât mai multe legume, fructe și proteine de calitate este vital pentru o sănătate de fier. Pentru a putea confirma calitatea lor, există aparate special concepute care dozează sărurile de nitrați.

Echilibru emoțional

De cele mai mute ori din cauza stresului refulăm în mâncare, alcool etc. Este greu să ne găsim echilibrul într-o lume din ce în ce mai agitată, dar nu imposibil. Primul pas în căutarea echilibrului este deconectarea.

Așadar te îndemn să-ți iei un mic moment de respiro. Vizitează locurile dragi, retrăiește senzația mersului desculț, mirosul ierbii proaspăt tunse … Refugiază-te în natură și bucură-te de lucruri simple!

Ce punem in farfurie
Sursă foto: Canva