Cum sa faci fata impactului pe care pandemia il are asupra sanatatii mentale

Organizatia Mondiala a Sanatatii a raportat recent ca depresia este boala numarul 1 din lume. Anxietatea este acum mai mare decat depresia. Pandemia a provocat multa frica. Tehnologia copleșește viata oamenilor. Atat de mult ZOOM, retelele sociale si tehnologia ne digitalizeaza gandirea si ne estompeaza emotiile. 

Iata cateva solutii pentru a putea face fata acestei situatii

_____________________________________________________________________________

Fa-ti o autoevaluare. A deveni constient de ceea ce faci si a recunoaste acest lucru este un prim pas crucial.

Cu cine interactionezi? Alege-ti 2 sau 3 persoane din viata ta care sunt de incredere si care vor fi un factor de influenta pozitiv pentru tine. Cultiva acele relatii. Nu uita ca aceste persoane care vor avea o influenta pozitiva asupra ta nu fac parte, de obicei, din familie.

______________________________________________________________________________

Fii atent la ce mananci. Ce bag in gura? Multi oameni au acumulat kg in plus din primavara pana in prezent. Nu mai sari peste mese! Fa-ti un program si respecta-l. Alege alimente care iti vor oferi nutritie vitala pentru a-ti hrani creierul. Bea apa! Ajuta la rehidratare si iti imbunatateste starea de spirit.

Ce citesti? Suntem indopati de emotii negative citind STIRILE. Totul are o intorsatura negativa. Toata lumea priveste negativ viata. Atunci cand suferi de stres cronic se intampla si altceva – iti pierzi empatia. CONCENTREAZA-TI ATENTIA asupra ALTOR lucruri. Gandeste-te la ceilalti. Decide sa fii de ajutor unei persoane pe zi. Uita-te in jurul tau si gaseste in fiecare zi pe cineva care are nevoie de ajutor. Apoi ofera-ti ajutorul. Ajuta-i cu o anumita sarcina pe care o au de indeplinit, vorbeste cu ei sau du-le ceva de mancare. Exista nenumarate modalitati in care poti ajuta alte persoane chiar acum. Pe masura ce iti concentrezi atentia asupra altora, devii tot mai putin absorbit de propria ta persoana. Atunci cand alegi sa ajuti pe altcineva lucrul acesta te va ajuta si pe tine si iti va imbunatati si sanatatea mentala.

_______________________________________________________________________________+

Fii recunoscator. O femeie cu cancer a fost sfatuita sa tina un jurnal si sa scrie in el toate lucrurile pentru care era recunoscatoare. Pana in prezent, ea a notat 20.220 de lucruri pentru care era recunoscatoare. Ea a spus: „Acest lucru mi-a salvat viata”. Viata poate parea o adevarata provocare, dar cu siguranta sunt cateva lucruri pentru care poti fi recunoscator. Ai un pat in care să dormi. Cineva te-a facut sa zambesti sau cina a fost delicioasa. Lista este personala, dar fara sfarsit. Cand iti vei schimba modul de a gandi, iti vei imbunatati optimismul. Inlocuieste acele ganduri negative si de disperare si incepe sa notezi cat mai multe lucruri pentru care esti recunoscator astazi.

_____________________________________________________________________________