Cum sa iti pastrezi echilibrul alimentar pe timp de toamna

Toamna reprezinta un moment ideal pentru inceputuri noi. Este si momentul pentru a avea mai multa grija de sanatatea ta, cu ajutorul catorva mici schimbari in stilul de viata. Organismul uman functioneaza diferit nu numai pe parcursul unei zile, ci si in raport cu fiecare anotimp.

Exista legi universale pe care trebuie sa le respectam pentru a putea ramane in ritm cu natura inconjuratoare, dar si cu propria natura. Toamna aduce bucuriile sale in materie de fructe si legume. Si pentru ca toate au un sens, natura ne ajuta si ne pune la dispozitie fix nutrientii de care avem nevoie in acest sezon.

Din fericire, tot mai mulți oameni redescopera beneficiile cumpararii de alimentelor sezoniere. Prin achizitionarea de produse cultivate local, puteti beneficia de alimente mai proaspete, mai gustoase, delicioase si mai accesibile.

Si pentru ca toamna si-a intrat deja in drepturi, am pregatit pentru tine o lista de legume si fructe de sezon, numai bune de pus pe masa:

Ridiche alba si ridiche neagra – sunt motorul de detoxifiere al organismului.

Para este un fruct minune recomandat persoanelor care sufera de diabet.

Dovlecelul este un aliment – tratament si un medicament bogat in fosfor si potasiu.

Rodia este recunoscuta pentru ca este bogata in antioxidanti. Sucul de rodii poate fi folosit la diverse preparate, iar boabele pot fi puse in salate.

Sfecla rosie isi merita cu prisosinta locul in randul legumelor de toamna care pot avea aceleasi efecte ca şi medicamentele, iar asta datorita proprietatilor sale importante pentru aparatul cardiovascular.

Te poti bucura de struguri, insa fara a face abuz de ei. De ce? Pentru ca au un continut mare de zahar si nu sunt recomandati persoanelor care sufera de diabet.

Broccoli ramane o sursa importanta de antioxidanti, vitamina C si potasiu. Sunt recunoscute proprietatile anticancer la care se adauga capacitatea de prevenire a osteoartritei.

Ce sa mai consumi toamna: gutui, fasole, mazare, ghebe, castane, catina si macese.

Tu ce alimente alegi toamna asta?