cum-verifici-calitatea-apei-potabile

Vara. Hidratare. Cum poti sa verifici calitatea apei potabile?

Nu mai e de mult o noutate ca, mai ales acum, vara, organismul nostru are nevoie de (mai multa) apa.  Apa este cea mai sanatoasa bautura pe care cineva o poate consuma iar beneficiile pentru organismul uman sunt incontestabile si multiple. De fapt, functionarea optima a organismului depinde intr-o mare masura de calitatea apei.

In primul rand, la nivel de sistem digestiv, pe care il spala la propriu, ajutand astfel organismul sa elimine toxinele acumulate. De asemenea, apa sustine functia creierului si mentine pielea si parul hidratate. Cand vine vorba despre cantitatea de apa necesara zilnic parerile sunt impartite. Incepand cu sloganul clasic ca o persoana trebuie sa consume min 2L pe zi, pana la recomandari in functie de greutate, varsta sau sex.

Oamenii pot muri mai repede din cauza deshidratarii decat din lipsa hranei. Acest fapt atesta importanta consumului de apa. Astfel, trebuie sa luam in considerare binele pe care apa ni-l face. Consumul de apa contribuie la evitarea deshidratarii si asigura o functionare optima a organismului. 

Indiferent de cantitatea de apa pe care trebuie sa o consumi, nu trebuie sa scapi din vedere importanta verificarii calitatii apei potabile. Intrebarea care acum se ridica este cum putem sa verificam calitatea apei potabile. Greentest iti vine in ajutor cu aparate care masoara totalul solidelor dizolvate in apa (TDS): GREENTEST ECO 5 + PESTE, GREENTEST ECO 5, GREENTEST 3 + PESTE, GREENTEST 3 MINI.

Valoarea TDS propice consumului este incadrata in intervalul 50 -100 ppm. O buna clasificare in acest sens după cum urmează: Gust bun: 30 – 60, Gust potrivit: 60-200, Gust acceptabil: 200 – 250, Gust inacceptabil: peste 250.

Pentru folosirea aparatului

  1. scoate capacul
  2. porneste dispozitivul apasand butonul
  3. insereaza sonda intr-un recipient cu apa
  4. apasa start test si in aproximativ 3 secunde rezultatul masuratorii va fi afisat pe ecran.