delicii sănătoase

Delicii sănătoase, simple și rapide

Oricărui părinte din vremurile acestea, timpul îi pare insuficient în încercarea de a bifa toate sarcinile de pe lista zilnică. Școală, muncă, activități extra-curriculare… Dacă la începutul săptămânii suntem ca niște roboței, spre sfârșit amorțeala ne cuprinde. Și totuși tot ce ne dorim e să o luam cât mai repede din loc.
Știu, știu… Ai vrea să faci de toate în cele două zile libere, dar timpul zboară ca-n basme, ca vântul și ca gândul. Și din păcate n-am o rețetă magică pentru remedierea acestui fapt.
Dar pentru că cel mai prețios sfetnic al omului este timpul, iată câteva rețete rapide, delicii sănătoase pentru a nu petrece weekendul în bucătărie și pentru a-i răsfăța pe cei dragi.
Orice combinație din fructe, câteva semințe și puțină miere, la cuptor se poate transforma într-o adevărata delicatesă!

Mere coapte cu banane și nuci
Ingrediente: mere, banane, zahăr brun, miez de nucă și scorțișoară.
Mod de preparare:
Alegeți câteva mere de sezon, potrivit de mari, de preferat dulci. După ce le-ați spălat, scoateți cotoarele și curățați bine interiorul de semințe.
Așezați merele pe o hârtie de copt în tava aleasă.
Într-un bol amestecați zahărul brun, scorțișoară și miezul de nucă dat prin râșniță.
Decojiți bananele și tăiați-le în bucăți mici astfel acestea să intre în interiorul merelor.
Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați merele să se coacă aproximativ 30 de minute.
După ce se răcesc puțin, se servesc.

Banane coapte la cuptor cu nuci și coajă de portocală
Ingrediente: banană, nuci, unt, coaja rasă de portocală și zeamă de portocală.
Mod de preparare:
Alegem o hârtie de copt pătrată, astfel încât la sfârșit să-i putem strânge marginile și să-i dăm forma unei punguțe.
Tăiem 2 banane mici în cubulețe. Peste acestea adăugăm o linguriță de unt, nucile mărunțite și 20 ml zeamă de portocale.
Introducem tava cu punguțele din hârtie de copt, în cuptorul încins și le lăsam pentru 20 de min.
Ingredientele pot varia în funcție de gusturile fiecăruia. Tot ce trebuie, e să ai imaginație și ingrediente de calitate.