Ce poate face aparatul Greentest?

  1. masoara nivelul de nitrati din fructe, legume si carne;
  2. detecteaza radiatiile de fond (alfa, beta si gama);
  3. testeaza calitatea apei (TDS – totalul solidelor dizolvate in apa);

Poate Greentest sa detecteze metale grele, pesticide sau alte substante nocive?

Greentest masoara concentratia sarurilor in produsele testate, atat sarurile care sunt esentiale, cat si cele care pot dauna grav sanatatii.

Acest lucru este valabil mai ales pentru sarurile de nitrati care se pot acumula in produsele alimentare in concentrații ridicate, din cauza unei cultivari necorespunzatoare. Greentest este calibrat pentru a indica doar numarul de ioni de azot.

Dispozitivul nu este destinat detectarii pesticidelor si a ionilor de metale grele, deoarece acestea nu influenteaza conductivitatea electrica. Cu toate acestea, nivelul ridicat de continut de nitrati gasit in produsele alimentare, poate avea legatura cu niveluri mai ridicate de pesticide/metale grele si se poate lega de niveluri mai scazute de antioxidanti, microelemente si vitamine.

Poate Greentest sa indice prospetimea fructelor si legumelor?

Greentest poate detecta continutul de nitrati din fructe si legume.

De obicei unele fructe sunt depozitate in frigider timp de cateva luni dupa recoltare sau li se adaugă  conservanti si substante chimice pentru a le face sa arate proaspete.

Nivelurile ridicate de nitrati pot indica faptul ca fructul nu este suficient de proaspat, deoarece ionii de azot din celulele plantei vor fi eliberati treptat in timpul depozitarii, pe masura ce fructele incep sa se descompuna.

Cand alimentele nu sunt proaspete, nivelul de nitrati tinde sa creasca. Astfel, consumul poate pune in pericol sanatatea.

Prin urmare, Greentest nu reflecta direct “prospetimea”, dar prin cunoasterea nivelului de nitrati din fructe si legume, puteti sa fiti mai informati cu privire la prospetimea produsului.

Ce fel de carne testeaza aparatele Greentest?

Greentest poate masura prospetimea tuturor tipurilor de carne: pasare, porc, vita si peste, in functie de versiunea aparatului.

Care este semnificatia culorilor verde, galben si rosu?

Norma (indicata de culoarea verde) pentru fiecare tip de produs a fost furnizata pe baza standardelor si recomandarilor Europene, Americane si Asiatice (referintele sunt furnizate in manualul de instructiuni – secțiunea 1.4)

Indicatorii galbeni si rosii se bazeaza pe recomandarile oamenilor de stiinta si pe cercetarile organizatiilor din domeniul sanatatii (aceasta este mai degraba o sugestie decat o regula stricta de urmat).

Cum trebuie procedat in cazul unui produs care indica o culoare roșie?

Noi nu va sfatuim sa aruncati produsul, ci doar sa luati in calcul consumul zilnic al nitratilor existenti, comparativ cu limita maxima admisa recomandata. Un rezultat al culorii rosii ar trebui sa va ajute sa stabiliti de unde sa va cumparati produsele alimentare. In principal, fructele nu reprezinta o amenintare semnificativa, datorita continutului relativ scazut de nitrati. In ceea ce priveste legumele, de obicei, nu este nevoie sa le aruncati pe cele cu un continut ridicat de nitrati, deoarece, unele procedee de preparare pot reduce cantitatea de nitrati cu 15-60%.

Cat de sigure sunt rezultatele obtinute in urma testarii?

Acuratetea testarii nitratilor este de 91.5% si este certificat de catre SGS, SMQ si laboratorul de metrologie si calitate din Taiwan, certificatele atasate.

De ce o a doua masurare a aceluiasi produs ofera rezultate diferite?

Aceasta variatie se explica prin faptul ca fructele sau legumele testate, au o distributie inegala a impuritatilor acumulate in diferite parți ale produsului. De exemplu, mai aproape de tulpina, continutul de impuritati poate fi mult mai mare.

In plus, pentru o mai buna precizie, testarea nu trebuie efectuata de doua ori in acelasi loc, deoarece, dupa primul test, conductivitatea electrica poate modifica distributia si compozitia nitratilor in locul testat. Acelasi lucru se intampla daca testati calitatea a apei de doua ori in acelasi pahar.

Retineti ca, pentru a obtine rezultate mai exacte, trebuie sa urmati cu atentie indicatiile din manualul de instructiuni.

Pot adauga mai multe tipuri de fructe si legume?

Upgradarea bazei de date pentru dispozitivul de fructe si legume poate fi efectuata doar de catre producator (ANMEZ). Dispozitivul nu poate fi actualizat prin internet sau prin intermediul oricarei alte surse. Versiunea actualizata, care va include o lista extinsa de produse testate (si alte caracteristici), poate fi disponibila doar prin achizitionarea unui model mai nou al dispozitivului cu o versiune actualizata a software-ului. Daca aveti produse pe care doriti sa le introduceti in versiunea urmatoare a dispozitivului, va rugam sa ne semnalati acest lucru.

Pot schimba bateria?

Bateria nu poate fi schimbata, pentru ca dispozitivul nu poate fi deschis. Acesta poate fi incarcat cu un cablu micro USB. Bateria este proiectata sa reziste la 1000 de incarcari si descarcari. Dispozitivul are o durata de viata de aproximativ 5 ani daca este utilizat corespunzator.

Ce este nitritul?

Nitritul este un produs intermediar rezultat in procesul aprovizionarii plantei cu azot. Deoarece plantele asigura cerintele lor de azot prin nitrati, mancarurile pe baza de plante – in special varietatile de legume – pot contine cantitati relativ mari de nitrati. In legumele care contin nitrati, efectele microbiologice sau enzimatice pot provoca conversia azotatului in nitriti. Acest lucru se poate intampla ca urmare a depozitarii necorespunzatoare, a transportului incorect si / sau a nerespectarii normelor de igiena standard.

Ce este azotatul?

Nitratii sunt compusi de azot care se gasesc in mod natural in sol, dar care se pot raspandi si prin fertilizare.

Plantele utilizeaza azotul continut  pentru propriul lor metabolism si pentru a produce proteine. Nitratul este extras din sol prin radacini si distribuit in intreaga planta, unde este transformat in compusi proteici de mare putere prin intermediul fotosintezei.

Excesul de nitrati este depozitat, plantele avand capacitati diferite de stocare.

De asemenea, nitratii din sol pot fi adusi in apele subterane prin precipitatii, ceea ce inseamna ca se pot regasi in apa potabila.

Nivelurile de nitrați din sol si apa potabila pot fi destul de insemnate, in functie de forma predominanta a modului de utilizare a terenului.

Temperatura unui produs poate sa influenteze rezultatele unei masuratori?

Produsele trebuie masurate atunci cand sunt la temperatura camerei, deoarece temperatura produsului va influenta in mare masura conductivitatea electrica. Dispozitivul masoara conductivitatea electrica, dar este calibrat pentru a arata cantitatea de nitrati, deoarece exista o dependenta directa aferenta fiecarui tip de produs. Toate calibrarile se bazeaza numai pe produse la temperatura camerei.

Cine este producatorul aparatelor Greentest?

ANMEZ este producatorul oficial al aparatelor Greentest.

De unde pot sa comand?

www.e-greentest.ro

Care sunt conditiile in care pot returna aparatul?

Potrivit articolului 9 alin. 1 din OUG nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, aveti dreptul de a va retrage din contractele incheiate la distanta, fara a preciza motivele, in termen de 14 de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor / a ultimului produs.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca produsele?

  1. Poti returna produsele in termen de 14 de zile calendaristice din momentul in care ti-au fost livrate de curier, fie ca esti persoana fizica sau juridica. Asadar, pentru a fi luat in considerare, formularul de retur poate fi trimis cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data livrarii/ ridicarii (din showroom)a produsului.
  2. Toate produsele pe care le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ai primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre tine: au ambalajul deteriorat sau incomplet, urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu putem accepta produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile.
  3. Trebuie sa returnezi produsele in ambalajul original, insotite de etichetele initiale, intacte, certificatul de garantie in original si toate documentele cu care ti-au fost livrate.
  4. Daca produsele pe care ti le-am livrat au fost insotite de eventuale cadouri, cand returnezi produsele trebuie sa returnezi si cadourile.
  5. Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Pentru mai multe informatii, vezi politica de retur.

Pot sa testez aparatul inainte de achitizia efectiva?

Testarea produselor este permisa in showroom-ul din Bucuresti, strada Calin Ottoi, nr. 30, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00 – 17:00 (cu exceptia zilelor libere legale).

Procedura de calibrare a bateriei

Dispozitivul se calibreaza de fiecare data cand este pornit. In timp ce porniti dispozitivul, asigurati-va ca sonda nu este introdusa in produsul de testare, intrucat aceasta imbunatateste precizia de masurare.

Cum se intretine dispozitivul?

Curatati sonda cu o carpa uscata inainte de testarea unui produs si cu o carpa umeda dupa fiecare utilizare – inainte de a opri dispozitivul.

Este omologat dispozitivul?

Este omologat in tara de provenienta cat si in alte tari precum Italia si Cehia. In Romania nu dispunem de o legislatie potrivit careia sa putem face omologarea.