Ce inseamna TDS?

TDS este o prescurtare a Totalului de Solide Dizolvate in Apa si desemneaza cantitatea totala de substanta uscata (s.u. %) minerala si/sau organica ce ramane dupa evaporarea completa a apei la temperatura de 105˚C. Consumul apei cu valori apropiate apei distilate produce schimbari in circuitul apei in organism ducand la deshidratare sau chiar intoxicatie. Nefiind suficient mineralizata, apa nu contine nici mineralele esentiale care se absorb prin consumul zilnic de apa.

Apa naturala este un amestec complex de saruri minerale, iar atunci cand alegem o apa curata si sanatoasa, trebuie sa fim atenti la mai multe componente: tipul de apa, sursa, nitratii si alte elemente chimice daunatoare. 

Trebuie mentionat ca apa isi manifesta calitatile alimentare si nutritionale, preventive si curative, netratata prin mijloace fizice si chimice.

Reglementarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, spun ca TDS-ul pentru apa plata trebuie sa fie de minim 100mg/l si optim 200-400 mg/l, maximul admis fiind de 500 de mg/l.

 Puritatea apei nu inseamna lipsa mineralelor din apa. Indicatorii privind puritatea apei se refera la continutul de nitrati si nitriti, oxidabilitate, fenol, substante tensioactive, etc.

Apele minerale naturale nu pot fi comparate din punct de vedere al mineralizarii totale cu apele de rețea, incarcatura acestora in saruri anorganice benefice sanatatii fiind mult mai mare. Din acest motiv, dispozitivul de masurare TDS indica valori mult mai mari pentru apele minerale.

Valoarea TDS-ului a fost mereu trecuta pe etichete si se poate consulta de catre oricine. Ea poate aparea sub numele de Mineralizare Totala, iar, conform recomandarilor OMS ar trebui sa fie peste 100, ideal intre 200 și 400.

Greentest a creat o tehnologie care testeaza calitatea apei postabile. Folosind glucometrul Greentest TDS, puteti verifca totalul solidelor dizolvate in apa. Aparatele care au functia de testare a calitatii apei potabile sunt:

GREENTEST ECO 6

GREENTEST ECO 5

GREENTEST 3 

GREENTEST 3 MINI