Facand alegerile corecte atunci cand esti la cumparaturi, ai toare sansele sa te bucuri de o dieta sanatoasa si chiar cu un buget redus.
Pentru a putea izbuti, este necasara putina planificare si organizare – mai tarziu, corpul tau iti va multumi pentru alegerile sanatoase.
Painea integrala
Painea este o optiune ieftina si este similara cu orezul brun – varietatile din faina integrala asigura un aport important de fibre si vitamina B. HINT ->> Painea integrala o poti folosi pentru a prepara un sandwich sanatos, la micul dejun sau impreuna cu ciorbe si supe.
Iaurt natural degresat
Iaurtul natural este o excelenta sursa de proteine, calciu si vitamina D. Recipientele mai mari sunt in general mai ieftine. Varietatile neindulcite sunt ideale si contin mai putine calorii. Acestea pot fi folosite atat la deserturi dulci cat si feluri de mancare principale.
HINT ->> Adauga iaurt la cereale sau fructe si indulceste cu putina miere daca doresti. Iaurtul il poti manca la micul dejun, ca sos pentru carne sau topping pentru orice fel de mancare.
Legume congelate
De cele mai multe ori evitam legumele congelate pentru ca avem senzatia ca nu au la fel de multi nutrienti ca cele proaspete. Daca legumele sunt congelate la scurt timp dupa ce au fost culese asta inseamna ca sunt mai hranitoare decat versiunile proaspete care au petrecut mai mult timp pe rafturile supermarketurilor.
HINT ->> Celalalt bonus al legumelor congelate este ca le poti avea la indemana atunci cand ai nevoie de ele. Pentru ca rezista destul de mult timp congelate, inseamna ca nimic nu se pierde.
Ovaz
Fulgii de ovaz reprezinta un mic dejun hranitor, cu un indice glicemic scazut si un continut ridicat de fibre si vitamina B. Adaugand fructe, nuci, lapte degresat si iaurt, poti obtine o masa foarte hranitoare si satioasa.
HINT ->> Ovazul poate fi utilizat si in alte moduri. Pentru a obtine un strat crocant pentru peste sau carnea de pui, la prajiturile de casa, la biscuiti si chiar clatite, pentru a creste continutul de fibre.
Oua
Desi nu erau privite cu ochi buni in trecut, ouale, sunt acum, o sursa nutritiva de proteine si vitamine. Sunt, deasemenea, extrem de versatile si ieftine.
HINT ->> Ouale pot fi folosite in salate, paste, sandwich-uri si la omlete.