Tot ce trebuie sa stii despre aparatele Greentest

Lumea noastra evolueaza constant, devenind mai rapida si mai eficienta. In ultimii 50 de ani populatia a crescut, iar pentru a ne asigura hrana, ne-am adaptat agricultura. O data cu cresterea cantitatii de productie, au crescut si folosirea fertilizatorilor si a ingrasamintelor chimice. Romania este una dintre tarile importatoare de legume, fructe si carne de toate soiurile.

Un lucru foarte bun este ca a crescut si numarul avertismentelor si informarilor din partea specialistilor din domeniul alimentatiei si nutritiei, cu privire la pericolul consumului excesiv de alimente procesate, dar si de fructe si legume tratate cu substante de sinteza.

Pe de alta parte, prinsi in tumultul zilei, omitem sa citim etichetele, dar mai ales sa ne informam cu privire la posibilele efecte asupra sanatatii pe care le pot avea substantele nocive continute de alimentele achizitionate.

Tocmai de aceea, un bun aliat este aparatul Greentest, “aparatul minune” cu care poti sa masori nivelul nitratilor din legume, fructe si toate tipurile carne. De asemenea, unele versiuni vin cu functii suplimentare de detectare a calitatii apei (TDS) apei si a radiatiilor de fond (alfa, beta si gama).

Avantajele acestui dispozitiv sunt 1) portabilitatea (mic, usor, il poti lua cu tine oriunde), 2) detectia rapida (in doar 3 sec detecteaza nivelul de nitrati) si 3) interfata simpla (instructiuni clare).

Principiul de functionare al aparatului este bazat pe masurarea electrica a conductivitatii fructului si/sau legumelor. Fructele si legumele contin ioni de saruri de potasiu, sodiu, magneziu si fluorura. Aparatul este calibrat prin compararea citirilor efectuate cu masuratorile din laborator.

Omul sfinteste locul dar si farfuria!