Trenduri in materie de alimentatie pentru anul 2021

Fructele si legumele cultivate local si suplimentarea cu vitamine se numara printre trendurile anului 2021 in ceea ce priveste alimentatia corecta.


1. Produse care consolideaza si mentin imunitatea

Exista un interes in continua crestere pentru alimentele care deservesc scopurilor lce tin de sanatate. COVID-19 a readus in atentia oamenilor faptul ca sanatatea se poate schimba in orice moment la 180 de grade. Acest lucru a determinat oamenii sa caute  produse care le pot sustine un sistemu imunitar cat mai sanatos.

In anul 2020, peste 50% dintre consumatori au declarat ca au inceput sa ia mai multe suplimente pentru sustinerea imunitatii. Acest lucru continua sa fie printre obiectivele principale si in anul 2021.

Un alt trend crescător în nutriție este cel al remediilor alternative: se așteaptă ca acestea să crească în continuare în vânzări și în acest an. Suplimente precum echinacea, curcuma și ghimbirul sunt unele dintre cele mai bine vândute suplimente pe bază de plante pentru un sistem imunitar puternic.

PRODUSE CU NUTRIENI ADAUGATI CONTIN:

  • Zinc;
  • Seleniu;
  • Vitaminca C;
  • Vitamina D.

2.In anul 2021, sanatatea mentala a devenit o prioritate

In vreme ce alimentele nu pot trata sau vindeca in mod exclusiv o stare emotionala precara, adoptarea unei diete bogate in nutrienti poate contribui decisiv la imbunatatirea sanatatii mentale. Dietele care aveau in componenta antioxidanti, vitamina B, zinc, magneziu, fibre si acizi grasi Omega-3, au fost direct proportionale cu o mai buna sanatate mentala.


3. Mancarea cultivata local este tot mai căutate

Dorinta si tendinta actuala este sprijinirea companiilor locale de dimensiuni mici si medii min detrimentul marilor corporatii. Oamenii au inceput sa acorde o atentie deosebita originii produselor, punand accent pe achizitia locala, respectiv pe alimente despre a caror provenienta si continut il cunosc.

Se preconizeaza ca in viitor interesul va fi din ce in ce mai mare privind achizitionarea si consumul de alimente cultivate local. Acest trend este cu adevarat un lucru benefic, intrucat este un suport pentru sustinerea economiei locala, iar consumatorii se pot bucura de produse mai proaspete și mai calitative