Cand am descoperit ca exista Greentest Eco, aparatul acesta minune, am cautat imediat modalitatea de a-l comanda. Auzisem de Greentest inca de anul trecut cand am vrut sa il cumpar. L-am gasit doar pe Amazon, dar pretul m-a facut sa inchid site-ul mai repede decat as fi vrut.
Revenind anul acesta asupra produsului, la o prima analiza a pietei, pretul mi s-a parut, in continuare, destul de mare. Am avut inclusiv intentia de a-l comanda de pe site-urile din afara. Spre surprinderea mea, in UK, Germania, US si chiar China (celebrul Aliexpress), produsul era la acelasi pret ca in Romania. Tocmai de aceea, am considerat ca a-l comanda din afara nu ar fi justificat diferenta de maxim 4 euro, pe site-ul pe care l-am gasit la pretul cel mai avantajos.
Presimteam, inca de la inceput, ca un astfel de aparat poate fi o arma cu doua taisuri. Pe de-o parte, un real ajutor in a selecta cu mai multa grija legumele, fructele si carnea, dar pe de alta parte o reala sursa de stres si enervare. De ce? Pentru ca avem optiunile sunt restranse in materie de surse sigure pentru mancarea sanatoasa.
Am asteptat Greentest Eco 5 ca pe Mos Craciun. Primul lucru pe care l-am facut, dupa ce mi l-a inmanat curierul. a fost sa scot din frigider toate legumele si fructele pe care le aveam, pentru a le testa. O parte dintre ele erau de la tara si le pastram in „sertarul Ioanei”, acolo unde depozitez toate alimentele sigure pentru bebe. Masuratorile nu au dat gres, in sensul in care stiam sursa alimentelor respective si ma asteptam ca nivelul nitratilor din ele sa fie minim.
Cum functioneaza Greentest
Greentest functioneaza extrem de simplu si la indemana. Eu am ales modelul Greentest Eco 5, care are functiile de testare a nitratilor si radiatiilor din fructe, legume, carne si calitatea apei potabile.
Prima impresie pe care am avut-o atunci cand am inceput sa lucrez cu el a fost ca se misca destul de greoi. Era necesar sa apas mai tare cu degetul pe ecranul tactil. Am sunat la distribuitor sa semnalez aceasta problema si mi s-a spus ca a fost astfel conceptul pentru a putea fi utilizat.
In primul rand, este un aparat folosit de producatorii de legume care, de regula, poarta manusi de protectie. Deci, eranul nu are sensibilitatea celui de la smartphone, dar merge mult mai usor atunci cand este atins cu un pix. Discutand cu reprezentantii Greentest despre acest lucru, am aflat ca au si un showroom al produselor pe care le comercializeaza.
Chiar cred cu tarie ca avem nevoie de mai multe campanii si initiative de a educa, in mod corect, consumatorul. Este imperios necesar sa acordam o atentie deosebita educatiei alimentare copiilor nostri. De startul pe care noi li-l oferim, va depinde, intr-o anume masura, sanatatea lor. Cealalta masura va depinde de Dumnezeu. Insa, am convingerea ca si Dumnezeu ajuta mai mult acolo unde noi intervenim cu bune intentii. Omul sfinteste locul. Si farfuria.
E momentul unui restart. De ce n-am începe cu propria noastra farfurie?