Cum se utilizeaza GREENTEST pentru diferite tipuri de legume si fructe?

1. Legume cu frunze, tulpina sau bulb: varza, salata, conopida, broccoli, telina, sparanghel, ceapa, usturoi

Pentru a le putea testa, introduceti sonda Greentest cat mai aproape de cotorul legumei (de centrul ei) si asigurati-va ca sonda este complet introdusa in interiorul legumei.
Daca doriti sa testati de mai multe ori in leguma respectiva, lasati un spatiu (minim 2 cm) intre inserari pentru ca rezultatul sa nu fie influentat de prima masuratoare.
Datorita structurii acestor legume, cotorul este singura componenta care va indica nivelul de nitrati in mod concret.

2. Radacinoase si legume de tip tarus: cartof, morcov, ghimbir

Aceste tipuri de legume pot fi testate din toate partile. Noi sugeram ca sonda sa fie introdusa cat mai aproape de centrul legumei (de cotorul acesteia).
Tinand cont de faptul ca tipul radacinoaselor este mult mai greu de penetrat, va rugam sa fiti atenti la modul in care introduceti sonda Greentest.

3. Legume de tip dovleac: dovleac, pepene, vinete, castraveti, rosii

Pentru acest tip de legume, inserarea sondei se face prin pe lateral, prin pielea legumei.
Deoarece majoritatea dintre ele au interiorul moale, sonda trebuie tinuta intr-o singura pozitie pentru rezultate optime.
Pentru ca nivelul de nitrati sa fie masurat corect, va recomandam sa testati leguma in partea de mijloc a lateralei, deoarece partile extreme (capetele) au mereu o concentratie mai mare de nitrati.

4. Fructe exotice si alte fructe (citrice, ananas, kiwi, banane, piersici, mere, pere)

Aceste fructe pot fi testate pe oricare parte a fructului, sonda penetrand usor coaja, fiind stabila pe tot parcursul testarii.

In cazul capsunilor si a strugurilor, doar prima testare va avea rezultate optime deoarece, este posibil sa se distruga stratul de celule din exterior prin inserarea sondei de mai multe ori.

Pentru fructele cu sambure mare (mango) se recomanda inserarea sondei cu grija deoarece atingerea samburelui cu sonda poate compromite rezultatul testarii.