Dieta mediteraneană

Dieta mediteraneană, dieta anului 2022

Dieta mediteraneană cu siguranță nu este străină multora dintre noi, dar pe lângă faptul că este populară face parte și din dietele recomandate de către medici și nutriționiști. Poate fi adoptată permanent, având numai beneficii asupra organismului.

În ce constă?

Scurt și la obiect, aceasta constă în înlocuirea alimentelor procesate și a cărnii roși din dieta zilnică. Acestea trebuie să fie înlocuite cu alimente proaspete, fructe, legume, nuci și carne albă. De preferat trebuiesc gătite la cuptor sau la aburi, respectându-se cele 3 mese pe zi.

Nu trebuie să uităm de aportul hidric, care joacă un rol important. Este recomandată consumarea a 6-8 pahare în fiecare zi pentru echilibrul hidro electrolitic.

Sursă foto: Canva

Principalele beneficii

Dieta mediteraneană are multiple beneficii asupra organismului mai ales dacă aceasta devine un stil de viață.

Ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus, treptat și sigur fără a ne pune în pericol sănătatea.

Specialiștii o recomandă pentru că ajută și la reducerea riscului de a dezvolta o boală cardiovasculară, a diabetului, și a altor boli degenerative.

Calitatea, mai presus de toate

Un alt aspect care trebuie menționat cu privire la această dietă, este faptul că aceasta pune accentul pe calitatea alimentelor consumate.

În zilele noastre, chiar și acest subiect este unul delicat, având în vederea seceta care afectează culturile europenilor. Producătorii sunt forțați să folosească mai mulți fertilizatori și pesticide pentru a obține roade. Acesta este și motivul pentru care trebuie să verificăm ca ceea ce consumăm să nu conțină un nivel peste limita admisă de nitrați.

În acest scop, un aparat care măsoară nivelul de nitrați din fructe, legume, și carne, poate fi de un real ajutor.

Dieta mediteraneană
Susă foto: Greentest

 

În încheiere…

Menținerea unei diete stricte cu scopul de a slăbi, nu este ceva recomandat de către specialiștii din sănătate. Carențele cu care ne putem alege pot fi mai greu de corectat, iar efectul yo-yo este inevitabil. În plus o dietă strictă, favorizează agravarea celulitei, apariția vergeturilor, și de cele mai multe ori reducerea masei musculare.

Adoptarea unei diete echilibrate, așa cum este dieta mediteraneană ca stil de viață, asociată cu efort fizic moderat și constant, este soluția pentru corp sănătos.

Nu trebuie desigur să uităm nici de aportul hidric corespunzător și de importanța calității alimentelor consumate.

Dieta mediteraneană
Susă foto: Stockfresh