poti-masura-nivelul-de-nitrati-greentest

Ce poti masura cu dispozitivele Greentest?

Cu ajutorul tuturor dispozitivelor Greentest poti masura nivelul de nitrati din legume, fructe si carne. In plus, dispozitivul GREENTEST ECO 5 masoara totalul substantelor dizolvate in apa (TDS) si nivelul de radiatii din legume, fructe si carne.
Comparativ cu modelul ECO 5, modelul GREENTEST ECO 3 masoara doar nivelul de nitrati si totalul substantelor dizolvate, iar modelul GREENTEST ECO 4 masoara doar nivelul de nitrati si nivelul de radiatii din legume, fructe si carne.

Ce fel de substante daunatoare masoara Greentest?

Greentest măsoara concentratia de sare din produsul testat, atat sarea benefica cat si sarea ce dauneaza organismului.
Acest fapt este valabil mai ales pentru sarurile nitrate care se acumuleaza in cantitati mari in alimente, din cauza cultivarii abuzive.

Poate Greentest sa detecteze urme de metale grele, pesticide etc?

Greentest este calibrat sa arate numai nivelul de nitrati. Aparatul nu are functia de a depista pesticidele sau urmele de metale grele deoarece ele nu influenteaza conductivitatea electrica.
Un nivel mare de nitrati indica un nivel mare de pesticide si metalelor grele, sugerand lipsa antioxidantiilor si a vitaminelor.

Poate Greentest sa detecteze cat de proaspete sunt fructele si legumele?

Da! Prospetimea nu este indicata numai de aspect, deoarece unele fructe sunt tinute luni de zile, la frigider sau dupa culegere, sau sunt mentinute cu chimicale care le fac sa para proaspete.
Nivelul mare de nitrati indica faptul ca fructele nu sunt proaspete (ionii de nitrati sunt in crestere odata ce planta se apropie de descompunere)
Asadar, Greentest este si un indicator de propetime.

Ce influenteaza rezultatul dat de Greentest?

Rezultatul depinde de parametrii urmatori:
– concentratia de sare din spatiul intercelular;
– conductivitatea;
– calitatea celulelor din membrana tesutului testat.

Ce poate determina Greentest?

Greentest poate determina prospetimea fructelor si a legumele. Totodata, poate indica daca acestea contin substante daunatoare, prin masurarea nivelului de nitrati din ele.