Pentru sanatatea dumneavoastra, luati masa in familie de cel putin 7 ori … pe saptamana!

Mancatul impreuna, ca familie, este mai important astazi ca inainte, pentru ca exista mai putin timp pentru „acasa”, mai multe optiuni de activitati in afara casei si o bombardare constanta cu informatii si tehnologie, care ne rupe de bune si vechi obiceiuri.

Am trecut toti pe aici: ne-am trezit prea tarziu si nu am avut timp sa luam un mic dejun sanatos. Mergem doar cu masina sau ne ducem intr-un restaurant de tip fast-food pentru a lua masa rapid si in miscare. Desi, asa potolim senzatia de foame, totusi, ceea ce mancam nu aduce niciun nutrient in organismul nostru.

Atunci cand ne grabim, mancam mai mult decat ne dorim sau decat trebuie. O modalitate buna pentru a cultiva obiceiuri alimentare sanatoase este de a petrece mai mult timp la masa, nu mai putin. Mancatul impreuna cu cei dragi nu este doar o modalitate pretioasa de a va petrece timpul impreuna, ci va poate ajuta sa va mentineti sanatosi si tineri.

Masa in familie este deosebit de importanta, oferind, pe langa hrana pentru trup, si hrana afectiva. De asemenea, este unul dintre primele obiceiuri pe care le invatam de mici. Obiceiul constant de a manca alaturi de membrii familiei, de a petrece timp impreuna aduce beneficii importante la nivel afectiv.

Cel mai recent studiu realizat la nivel national, de brandul Delikat, cu privire la mesele in familie la romani, a constatat faptul ca, pentru 83% dintre romani, mesele in familie sunt importante. Beneficiile exprimate arata ca masa in familie este un pilon care sprijina comunicarea intre membrii acesteia.

In general, mesele in famile, sunt organizate la ocazii speciale si constau in preparate bogate, realizate in casa. Prin stabilirea unei rutine de a manca impreuna, familiile se pot apropia cu adevarat.

STIATI CA…. Actiuni precum trecerea prin felurile de mancare, impartirea alimentelor etc., leaga relatii intre oameni. Fie ca suntem niste gurmanzi sau nu, ne place sa mancam; insa experienta de a manca este cu adevarat deplina atunci cand este impartasita cu altii.

Cand aveti invitati la masa sau cand cinati impreuna cu familia, puteti constata ca orizonturile culinare se largesc. Invitatii vor impartasi retete si ingrediente noi. Si nu este niciodata prea devremesa folositi mai multe fructe proaspete si legume in dieta dumneavoastra.

Dar cum iti poti da seama daca fructele si legumele pe care le cumperi sunt intr-adevar proaspete? Aparatele Greentest au o multitudine de functii de testare: pentru legume, fructe, carne, peste, apa si radiatii. Incearca-le si tu!

Bucura-te de o masa sanatoasa si linistita alaturi de cei dragi.

Ai grija de sanatatea ta si a familiei tale!