Ultima saptamana de toamna, intaia luna de iarna

Ultima saptamana de toamna, intaia luna de iarna, adica suntem deja cu gandul la sezonul bunatatilor de sarbatori. Sarbatorile vin cu obiceiuri multe si frumoase, la care tinem.  Acestea se regasesc si in belsugul gastronomic al meselor pregatite cu drag.

Produsele traditionale de Craciun sunt dificil de digerat, din cauza continutului mare de grasimi si proteine. Carnea grasa, prajelile, tocaturile, cozonacii, maioneza, prajiturile cu crema, consumate in exces si insotite de alcool, pot provoca de la simple indigestii pana la redutabile colici biliare.

Stiati ca limita de nitrati si nitriti din alimente, conform medicilor, este prea mare in Romania? In preparatele din carne (sunca, salamuri, carnati), nitritii si nitratii se utilizeaza in mod curent pentru mentinerea culorii roz-rosiatic si pentru efectele lor de dezvoltare a aromei produselor. In tara noastra, limita admisa a nitritilor in produsele finite este maxim 70 mg/kg. 

Poate vrei sa stii daca se poate testa carnea pe care vrei sa o cumperi. Cum se poate face acest lucru? Greentest iti vine in ajutor cu un dispozitiv portabil care verifica in doar cateva secunde nivelul de nitrati. Testeaza-l si tu! Noi iti multumim de pe acum! 🙂



 Mananca din toate cate putin si…ai grija de sanatatea ta!